Algemene informatie

bodymap

Vanaf het schooljaar 2015-2016 wordt er in onze school ’t Groentje gewerkt met Bodymap.

De missie van Bodymap  is om iedereen te sensibiliseren over het belang van spelen en beweging voor de ontwikkeling van kinderen. Zo geven we kinderen optimale kansen om hun eigen talenten te kunnen ontplooien. We proberen hen een heel rijke stimulerende omgeving aan te bieden.

In elke klas wordt er gewerkt met het Ontwikkelingslab van Bodymap. Dit brengt de bewegingsontwikkeling van kinderen in beeld. Alle flesjes van het ‘lab’ staan voor specifieke ontwikkelingsvaardigheden.  Alle kinderen moeten dus spelenderwijs, in de echte wereld, heel veel bewegingservaring opdoen. Zo kunnen zij hun flesjes vullen en vaardigheden automatiseren. Het spelen en bewegen proberen we nog meer dan voorheen te integreren in het dagverloop op school. Dit doen we onder andere door tussendoortjes, specifieke bewegingsactiviteiten bij lesovergangen en ochtendgymnastiek met de volledige school.

Als kinderen voldoende divers spelen en bewegen gaan de flesjes zich vullen met “vaardigheden” en gaat uiteindelijk de dop op de fles. Dan is de vaardigheid geautomatiseerd. En automatiseren is nodig om meer complexe vaardigheden te kunnen aanleren. Als alle flesjes van het lab gevuld zijn kunnen we de geheime formule brouwen om vlot te leren schrijven, rekenen, lezen, concentreren, goed bewegen enzovoort!

Kindertijd = Universiteit van het leven!

Afgelopen activiteit: Vrijdag 15 januari 2016, Babbeluurtje ontwikkelingslab

Syllabus van de sessie: Bodymap korte inhoud voor ouders

Ontwikkelingslab